Vibrolipoaspiratia


Stiri si Noutati

De ce apare osteoporoza?

Desi nu se cunoaste exact care este cauza osteoporozei, stim cum apare ea. Osul este un tesut viu, dinamic, in continua schimbare. Pentru ca oasele sa ramana…

Transfuzie intrauterina fetala

Transfuzia intrauterina fetala este singura metoda care contribuie la mentinerea in viata a unui fat care sufera de anemie severa, ajutandu-l sa atinga…

Scorul ROMA in cancerul ovarian

Cancerul ovarian are cea mai mare rata de mortalitate din toate cancerele ginecologice. Scorul ROMA: un nou instrument in evaluarea riscului de malignitate in…

Articole recente

Cum alegi un centru de fertilitate?

Raspunsul nu este usor, dar iti recomandam sa alegi centrele cu experienta indelungata, care aplica proceduri inovatoare si care ingrijesc pacientii cu multa…

Ce este fertilitatea?

Unirea cu succes a celor doua celule, ovulul si spermatozoidul, este modul in care bebelusul isi incepe miracolul vietii. In fiecare luna, organismul femeii se…

10 lucruri de stiut despre FIV

Unul din sase cupluri sufera de infertilitate. De regula, se recomanda inceperea investigatiilor dupa 12 luni de contact sexual neprotejat pentru cuplurile sub…

Vibrolipoaspiratia

25/6/2012

VibrolipoaspiratiaPe masura cresterii importantei aspectului fizic in viata sociala, obtinerea unei imagini svelte, plina de tinerete si energie a devenit scopul multora dintre noi.

Pe masura cresterii importantei aspectului fizic in viata sociala, obtinerea unei imagini svelte, plina de tinerete si energie a devenit scopul multora dintre noi. In lupta cu kilogramele in plus si cu proeminentele nedorite, se incearca multiple metode: diete, sport, masaje, creme anticelulitice, impachetari cu diverse substante, tratamente moderne ca radiofrecventa sau ultrasunetele, etc. Toate acestea sunt utile in cazurile in care se doreste doar o ameliorare a problemelor generate de depozitele adipoase localizate sau de un usor exces ponderal.
 
Exista insa multe femei care au trecut prin chinurile dietelor nesfarsite si au cheltuit sume importante pe tratamente de remodelare corporala care nu le-au adus rezutatele pe care le doreau. Nu sunt putine nici acelea care au trecut la metode mai agresive  lipoaspiratia - pentru a scapa odata pentru totdeauna de `colaceii` de grasime de pe talie sau de `aripioarele` inestetice, iar rezultatele au fost sub asteptari, fie din cauza cantitatii prea mici de grasime extrasa, fie din cauza aspectului inestetic al pielii dupa interventia chirurgicala.
 
Ce e de facut atunci? Ce metode eficiente cu adevarat te pot scuti de cheltuieli inutile si de timp pierdut?
 
Vibrolipoaspiratia
 
Raspunsul la aceste intrebari este vibrolipoaspiratia (NIL - nutational infrasonic liposculpture). Este o metoda chirurgicala de indepartare a grasimii in exces, mult mai eficienta si mai putin traumatica pentru pacient decat lipoaspiratia clasica.
 
Fiind o interventie chirurgicala, inainte de aceasta se efectueaza diverse investigatii (analize de sange, radiografie pulmonara, EKG, etc.) pentru evaluarea starii de sanatate a pacientului. Nu exista contraindicatii legate de varsta, ci doar determinate de starea generala de sanatate.
 
Interventia se face sub diverse metode de anestezie (locala, peridurala, generala, etc), in functie de zonele de tratat sau de cantitatea de grasime de extras. Extragerea grasimii se face cu ajutorul unor canule foarte fine, introduse prin incizii de 4-6 mm plasate in zone unde vor fi invizibile dupa vindecare. Eficienta crescuta a metodei este oferita de vibratiile canulei determinate de un flux de aer comprimat care disloca si emulsioneaza grasimea care se doreste a fi extrasa, aceasta fiind in acelasi timp absorbita printr-un aspirator. Lipoaspiratia clasica extrage grasimea doar prin vidul format de aspirator, de aici dificultatile de lucru pe zone fibroase cum ar fi spatele, flancurile sau pieptul la barbati.

Vibrolipoaspiratia poate fi aplicata pe orice zona , indiferent care ar fi cantitatea sau calitatea grasimii pe care o poseda pacientul. De asemenea, este o metoda care permite corectarea sechelelor ramase dupa o alta lipoaspiratie in antecedente (denivelari, asimetrii, aspect inestetic al pielii). in aceste cazuri, datorita fibrozei ramase dupa operatia precedenta, lipoaspiratia clasica nu are multe sanse de reusita.
 
Interventia dureaza 1-3 ore, in functie de zonele tratate, cantitatea de grasime extrasa sau suprafata corporala totala care se lucreaza. Din a doua zi dupa interventie, se pot relua aproape toate activitatile obisnuite: se poate face dus, conduce masina, se poate relua mersul la serviciu, daca nu presupune efort fizic de mare intensitate. Activitatile sportive intense sau inotul se reiau la 2 saptamani postoperator.
 
Rezultatele sunt vizibile in aproximativ 3 saptamani , dupa ce majoritatea edemului s-a remis, dar vor continua sa se imbunatateasca pe parcursul urmatoarelor luni, atingand aspectul final la 6-9 luni postoperator.

Va recomandam sa cititi mai multe despre Vibrolipoaspiratie AICI

Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Va recomandam sa cititi si: Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)