Tricoscopia: o noua metoda pentru diagnosticul caderii parului


Stiri si Noutati

De ce apare osteoporoza?

Desi nu se cunoaste exact care este cauza osteoporozei, stim cum apare ea. Osul este un tesut viu, dinamic, in continua schimbare. Pentru ca oasele sa ramana…

Transfuzie intrauterina fetala

Transfuzia intrauterina fetala este singura metoda care contribuie la mentinerea in viata a unui fat care sufera de anemie severa, ajutandu-l sa atinga…

Scorul ROMA in cancerul ovarian

Cancerul ovarian are cea mai mare rata de mortalitate din toate cancerele ginecologice. Scorul ROMA: un nou instrument in evaluarea riscului de malignitate in…

Articole recente

Implantul cohlear: daruieste copiilor fara auz bucuria sunetelor

La spitalul Baneasa, in parteneriat cu specialistii Clinicii Urechii, s-a efectuat primul implant cohlear la o fetita de 10 ani. Emilia (stanga) impreuna cu…

Analize pentru inceperea gradinitei

Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru…

5 Intrebari si raspunsuri despre celulele stem

Tocmai pentru ca stim ca aveti multe intrebari despre aceasta investitie de sanatate pentru puiul din burtica, am invitat alaturi de noi pe Dna Ionela Horeanga,…

Tricoscopia: o noua metoda pentru diagnosticul caderii parului

13/9/2012

Tricoscopia -  o noua metoda pentru diagnosticul caderii paruluiParul este ceva cu care ne mandrim si de care avem grija: il spalam, il tundem, il coafam sau il vopsim pentru a ne simti bine si a fi in pas cu moda..., de aceea, orice afectare a podoabei capilare va avea un impact profund asupra noastra.

Parul este ceva cu care ne mandrim si de care avem grija: il spalam, il tundem, il coafam sau il vopsim pentru a ne simti bine si a fi in pas cu moda..., de aceea, orice afectare a podoabei capilare va avea un impact  profund asupra noastra.
 
Care sunt cauzele caderii parului?
 
Inainte de a intra in panica, trebui sa stii ca parul poate sa cada in anumite limite: zilnic, majoritatea oamenilor pierd aproximativ 50-100 fire de par, ca urmare a ciclului normal al folicului pilos.
 
Pierderea in exces a firelor de par poate fi datorata unor cauze multiple, ca urmare este important sa consulti specialistul dermatolog pentru a stabili cu exactitate cauza caderii parului. Aceasta poate fi difuza, cand afecteaza intreg scalpul sau caderea parului poate fi limitata la anumite zone (alopecia areata, alopecia androgenetica).
 
Anumite medicamente, anemia, unele boli cronice, afectunile tiroidiene, malnutritia sau curele de slabire pot fi raspunzatoare de o cadere difuza a parului. Sarcina in trecutul apropriat sau oprirea contraceptivelor pot sa determine caderea parului. in termeni medicali aceasta afectiune poarta numele de efluvium telogen, iar pilozitatea se reface odata ce stimulul a fost indepartat.
 
Alopecia areata este o afectiune cu caracter autoimun in care apar, la nivelul scalpului, placi total lipsite de par. Patogenia este complexa si evolutia imprevizibila: se poate remite spontan sau poate evolua spre generalizare, cu pierderea completa a parului.
 
Alopecia androgenetica este o forma particulara ce poate afecta atat barbatii, cat si femeile. Se caracterizeaza printr-o rarefiere a parului in regiunile fronto-parietale. La femeie, se poate asocia cu sindromul de ovar polichistic si necesita investigatii privind nivelul hormonilor sexuali.
 
Tricoscopia: o noua metoda pentru diagnosticul caderii parului
 
Tricoscopia (videodermoscopia parului si a scalpului) reprezinta examinarea parului si a scalpului cu ajutorul dermatoscopului sau videodermatoscopului, care este, in esenta, o lupa speciala.
 
Metoda a capatat popularitate in ultimii ani si este utilizata pentru diagnosticarea diverselor afectiuni ale parului si scalpului, cum ar fi psoriazisul sau dermatita seboreica; de asemenea, ajuta la identificarea tuturor formelor de cadere a parului (alopecia areata, alopecia androgenetica, efluvium telogen, etc). Este o procedura nedureroasa, comoda pentru pacient si extrem de utila pentru medic, inlocuind, prin informatiile aduse, investigatii mai agresive, precum biopsia scalpului.

Va recomandam sa cititi mai multe despre Tricoscopia: o noua metoda pentru diagnosticul caderii parului AICI  

Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Va recomandam sa cititi si: Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)