Doctorul va raspunde

Inapoi la lista de intrebari


Am un copil de 1an si jumatate nascut cu hipospadia...

Ma numesc Monica din Timisoara si am un copil de 1an si jumatate nascut cu hipospadia.

Sfatuita de medicul chirurg am parcurs o prima etapa din drumul spre corectia chirurgicala si anume marirea orificiului pentru a preveni infectiile urinare si problemele cu rinichii. Cand copilul va avea 5 ani, mi s-a spus sa trec la cea de-a doua faza, adica corectia canalului urinar si  reconstructia acestuia.

Intrebari : decizia a fost corecta, avand in vedere ca unii doctori recomanda cele doua etape intr-una ? Ce-mi puteti spune despre hipospadia, ce sanse de reusita sunt ? Am dorinta de a- mi recomanda si niste carti sau adrese de site-uri unde ma pot informa in amanunt. Ce sfaturi urgente si pregatitoare mi-ati recomanda ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns si sper ca am lansat cu aceasta ocazie un nou subiect pentru chat. Poate mai sunt parinti cu aceeasi problema.

**************************************************

Hipospadia are exclusiv corectie chirurgicala. De multe ori este nevoie de operatii seriate care in general se fac la copilul mare. Asadar decizia chirurgului pediatru a fost corecta. Se intervine ceva mai tarziu deoarece operatia este mai usoara si mai indicata pe un penis mai maricel. Trebuie avuta in vedere deci si cresterea organului. Operatia consta in reconstructie de uretra folosind in general grefa din pielea perputului.

Atata timp cat copilul urineaza normal, fara dificultati, nu este nevoie de nimic special, nu trebuie sa faceti nici o pregatire deosebita.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari

Supereva.ro Noutati

7 strategii pentru disciplinarea copilului

7 strategii pentru disciplinarea copilului

Pentru multe mame, descoperirea disciplinei eficiente este una dintre cele mai dificile si mai frustrante sarcini de ...

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Zaharul in alimentatia copilului si ce trebuie sa stii

Crezi ca esti restrictiv cu zaharul? Un nou sondaj spune ca multi parinti nu sunt! Iata ce ar trebui sa stii:...