Arhiva de stiri

Copiii conceputi iarna au un risc ridicat pentru autism


Alte stiri

Copiii conceputi iarna par sa aiba un risc mai mare de a fi diagnosticati cu autism, sugereaza un nou studiu.

Factorii de mediu - inclusiv expunerea la virusurile de sezon, cum ar fi gripa si schimbarile in dieta - pot juca un rol in diagnosticarea cu autism, ne informeaza cei de la Universitatea din California.

Cercetatorii au analizat datele a 6,6 milioane de copii care s-au nascut in California, intre lunile ianuarie 1990 si decembrie 2002, urmarindu-i pana la varsta de 6 ani. Riscul unui diagnostic de autism a fost mai mare pentru copiii conceputi in decembrie, ianuarie, februarie si martie decat pentru cei conceputi in celelalte luni ale anului.

Comparativ cu copiii conceputi in iulie, riscul pentru autism a fost de 8 la suta mai mare in randul celor conceputi in decembrie si 16 la suta mai mare pentru cei conceputi in martie, potrivit raportului, publicat in Epidemiology.

"Studii ce includ variatiile sezoniere pot oferi indicii pentru unele din cauzele care stau la baza autismului", a declarat intr-un comunicat de presa Irva Hertz-Picciotto, sef al diviziei de sanatate a mediului de la University of California-Davis School of Medicine.

"Cu toate acestea, s-ar putea ca momentul conceptiei sa nu fie momentul care isi lasa amprenta asupra copilului" a adugat  Hertz-Picciotto. "Mai degraba, ar putea fi o expunere periculoasa in a treia luna de sarcina, sau al doilea trimestru - de exemplu, alergenii de la inceputul sezonului de primavara si vera".

Va recomandam sa mai cititi si:
 
 
 
 


Vezi alte stiri