Uleiul de masline va scapa de ulcer si gastrita


Alte stiri

Nutritionistii spun despre uleiul de masline ca este „prietenul ficatului”, si asta pentru ca este un bun drenor hepatic si biliar. Pentru persoanele care au probleme hepatice este recomandat sa deguste 1-2 linguri de ulei inaintea fiecarei mese. Bine e ca, spun specialistii, sa stai intins o jumatate de ora in pat, pe partea dreapta, odata ce ai inghitit alimentul.
 
In acelasi timp, uleiul de masline are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent si are capacitatea de a dizolva pietrele de la bila. Mai mult, produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorita faptului ca trateaza ulcerul si gastrita. 
 

Specialistii in nutritie recomanda uleiul de masline si la pregatirea mancarurilor, fara a imbiba alimentele prajite cu toxine, ca in cazul uleiului de floarea soarelui.

 

Depozitarea acestui produs trebuie facuta intr-o incapere racoroasa si ferita de lumina. In caz contrar, produsul isi poate pierde o parte din proprietatile benefice.

 

Care este cel mai sanatos ulei?

 

Uleiul de masline este impartit in trei categorii: extra virgin, ulei de masline si resturi de la masline. Specialistii in nutritie spun ca cel mai bun ulei este cel extra virgin, deoarece este bogat in grasimi monosaturate, antioxidanti si vitamina E.

 

Comparativ cu celelalte categorii, acesta este un „suc” natural care pastreaza intacta aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului.

In plus, uleiul de masline contine si vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85 la suta, iar acizii grasi saturati sunt in concentratie de 15 la suta.

 

Sursa: www.gandul.info
 
Va recomandam sa mai cititi si:
 
 

Medicina Generala:

Dulapul cu medicamente

Alimentatia sanatoasa a familiei

Sanatatea femeii:

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


Vezi alte stiri