Inapoi la lista de intrebari


Primul diagnostic mi-a fost pus de o doctorita din Ploiesti si anume uter retovers, ciclu anovulatoriu, in urma caruia am urmat un tratament pe baza de hormoni .

Buna ziua !

Ma numesc Iarina, am 28 ani si de 1 an incerc sa raman insarcinta fara rezultat. As dori sa-mi spuneti parerea dvs. despre problema mea, sau daca se poate, sa ma indrumati catre cineva specializat in probleme de sterilitate. Primul diagnostic mi-a fost pus de o doctorita din Ploiesti si anume uter retovers, ciclu anovulatoriu, in urma caruia am urmat un tratament pe baza de hormoni (cinci luni) care, in afara faptului ca nu mi-a folosit la nimic, mi-a facut si foarte rau avand dureri foarte mari, stari de voma, etc. Acum am ajuns la Giulesti, unde in urma controlului, a rezultat ca uterul nu e retovers, ci fibromatos. Urmeaza sa fac si alte investigatii, insa nu prea mai am incredere in tratamente. Mentionez ca nu am ramas niciodata insarcinata, iar la inceputul casatoriei, timp de 6 luni am luat anticonceptionale. Va rog sa-mi spuneti parerea dvs..

Multumesc anticipat.

**************************************************

Uterul fibromatos constituie una din cauzele de sterilitate. Problema dvs. nu are legatura cu tratamentul anticonceptional urmat in antecedente. Ne-ar trebui mai multe amanunte in legatura cu tipul de fibrom, in functie de aceasta urmand a se stabili o concluzie terapeutica.

De asemenea, trebuie clarificat daca intr-adevar ciclul este anovulatoriu. Daca ati efectuat analize si consult la Clinica de Obstetrica si Ginecologie “Panait Sarbu” (Giulesti), va aflati intr-o clinica serioasa si competenta si va sfatuim sa aveti incredere in medicul curant. Problema sterilitatii este anevoioasa si necesita multa rabdare.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari