Inapoi la lista de intrebari


Ma numesc Podina Adriana din Baia Mare si am o fetita de 7 luni care are mai multe scaune pe zi, adica 4 - 5 si care nu creste in greutate.

Ma numesc Podina Adriana din Baia Mare si am o fetita de 7 luni care are mai multe scaune pe zi, adica 4 - 5 si care nu creste in greutate. Are 6.200 kg si pare ca s-a oprit aici. Am nascut normal, fetita avand o greutate de 3.100  kg si 51 cm lungime. Am fost la mai multi doctori, am facut si niste analize mai serioase, pana si endoscopie, care nu s-a putut face din motivul unui spasm intens. Pana la intrarea in stomac toate sunt normale. Am focut si testul de intoleranta la lactoza si a iesit o intoleranta la lactoza dar care scrie s-a recuperat. Am  intrerupt laptele praf si i-am administrat lapte fara lactoza dar se pare ca nici pe acela nu-l tolereaza. Am luat acum si laptele Alfare dar am observat ca scaunele s-au modificat si nici nu mai stiu exact daca sa merg mai departe cu el. De mentionat ca scaunele ei sunt mai pastoase, nu are febra, nu plange mai niciodata, doarme bine toata noaptea si peste zi. La analizele de sange s-a depistat o scadere la proteinele totale si diferente la calciu si fosfor. Sunt disperata si nu stiu unde sa mai merg. Am primit tratament de la Baia Mare cu debridat 1ml de 4 ori pe zi + metroclopramid 2picaturi de 4 ori inainte de masa cu 30 minute. Trebuie sa mentionez faptul ca mananca destul de putin si am observat ca atunci cand insist si vreau sa-i dau mai mult, da afara chiar in momentul acela.

Va rog sa ma ajutati ! Multumesc !

**************************************************

De obicei intoleranta la lactoza nu se remite. Tratamentul cel mai bun este regimul alimentar cu eliminarea lactozei. Nu fortati copilul sa manance, mai ales daca ati observat ca varsa ! Trebuie sa consultati un pediatru si un nutritionist, pentru elaborarea unui regim alimentar adecvat.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari