Inapoi la lista de intrebari


Domnule doctor, sunt insarcinata in saptamana a 10-a. Am fost la echografie de doua ori. La prima echografie in saptamana a 6-a totul a fost in regula dar acum cand am fost din nou, medicul mi-a zis ca sarcina arata aproape la fel ca la prima echografie.

Domnule doctor, sunt insarcinata in saptamana a 10-a. Am fost la echografie de doua ori. La prima echografie in saptamana a 6-a totul a fost in regula dar acum cand am fost din nou, medicul mi-a zis ca sarcina arata aproape la fel ca la prima echografie. Adica nu a mai crescut. Ca aspect sarcina arata normal dar ca si cum ar avea o varsta mai mica. Doctorita a zis ca este posibila o sarcina oprita in evolutie dar nu este sigur si sa mai astept. Poate sa fie o sarcina normala dar embrionul sa creasca mai greu ? As dori daca puteti sa-mi dati un reply la acest mesaj.

Va multumesc foarte mult. Cu stima, Cristina

**************************************************

Cand uterul nu este indeajuns dezvoltat pentru saptamana respectiva de sarcina, acest lucru poarta numele de uter “small for date”. Aceasta situatie poate semnala fie un avort neobservat, fie un oligohidramnios adica un sac amniotic cu lichid amniotic in cantitate redusa, fie o dezvoltare intrauterina fetala necorespunzatoare sau chiar o sarcina normala dar la care fatul nu este inca asa de dezvoltat. Deci poate fi o sarcina normala la care embrionul creste mai greu. Trebuie insa o buna si frecventa monitorizare a sarcinii de catre medicul ginecolog care va efectua echografii repetate.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari