Inapoi la lista de intrebari


Am stat in aceeasi incapere cu nepotelul nostru de 3 ani iar pe data de 02.03.2004 am avut eruptia specifica de varicela. Eu sunt gravida in saptamana a 11-a.

Am o mare problema si sunt foarte suparata.

In data de 29.02.2004, sambata si duminica, eu, sotul si baietelul meu de 8 ani am stat in aceeasi incapere cu nepotelul nostru de 3 ani iar pe data de 02.03.2004 am avut eruptia specifica de varicela. Eu sunt gravida in saptamana a 11-a. In urma cu 10 ani am avut zona zoster. In copilarie nu am facut varicela.

Dati-mi va rog un sfat ! Ce sa fac ? Astept cu groaza trecerea celor 2 saptamani.

Multumesc.

**************************************************

MARE  ATENTIE ! Mergeti urgent la un medic de boli infectioase !

Ori nu este vorba de varicela, ori aveti o problema serioasa a imunitatii. Virusul care produce zona zoster (herpes zoster) este identic cu cel care produce varicela si de aceea se si numeste virusul varicelos zoster. La unele persoane el determina zona zoster, la altele varicela. Pe ce criteriu se face aceasta diferentiere, nu se cunoaste inca DAR aceste doua boli dau imunitate pe viata deci in mod normal o persoana care a avut varicela nu va mai face zona zoster si invers. In general insa copii fac varicela si adultii herpes zoster.

O alta problema este ca acest virus are capacitatea de a strabate bariera fetoplacentara si poate da malformatii fetale, mai ales daca gravida are varicela si mai rar daca are herpes zoster. De aceea trebuie sa monitorizati atent sarcina la medicul ginecolog si la specialistul de boli infectioase.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti

Inapoi la lista de intrebari