Inapoi la lista de intrebari


Am urmat tratament cu Aciclovir 200 3 zile cate 1 cp din 6 in 6 ore si 17 zile din 12 in 12 ore. Am refacut testul CMV dar de data asta in Emirate iar valoarea este 28AU/ml.

Buna ziua !

Sunt Roxana, am 28 de ani si locuiesc in Emiratele Arabe Unite. Sunt casatorita de 2 ani si imi doresc din suflet sa devin mamica dar din pacate am niste piedici pe care sper ca cu ajutorul dvs. sa le inlatur. In 2001 am facut avort la cerere fara sa mi se faca vaccinul de imunizare cu toate ca se stia ca eu si sotul suntem incompatibili Rh eu A - sotul O + ! In 2003 am avut o sarcina oprita in evolutie la 14 saptamani. In  2004 test CMV cu IgG pozitiv 4.000 UI/ml, test facut in Romania. Am urmat tratament cu Aciclovir 200 3 zile cate 1 cp din 6 in 6 ore si 17 zile din 12 in 12 ore. Am refacut testul CMV dar de data asta in Emirate iar valoarea este 28AU/ml. Inainte de a pleca din Romania, doctorita mi-a spus ca daca valoarea scade, atunci sa fac pauza 10 zile si sa reiau tratamentul cu Aciclovir inca 7 zile cate 1 cp din 12 in 12 ore. Dupa cum observ eu, valoarea a crescut !

Oare ar fi indicat sa mai continui tratamentul ? Sau poate aici in Emirate se foloseste o alta scala si de fapt valoarea a scazut. Din cate am citit pe forum boala nu este una foarte grava si ca se poate ameliora. Va rog din suflet sa-mi spuneti si parerea dvs. Sunt un pic disperata deoarece cel mai mult pe lumea asta mi-am dorit sa am copii si tare imi este teama ca aceasta boala ma va impiedica.

Va rog din suflet sa-mi raspundeti. Si sa ma scuzati daca v-am rapit mult timp. Va multumesc, Roxana

**************************************************

In cadrul aceleiasi tari, de la un spital la altul, se pot folosi scale sau unitati de masura diferite pentru rezultatele normale ale analizelor. De aceea, nu pot fi comparate decat rezultatele aceluiasi laborator.

Trebuie insa sa fiti atent monitorizata de catre medicul ginecolog deoarece, desi nu este o boala grava, citomegaloviroza este implicata in producerea de malformatii fetale.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti

Inapoi la lista de intrebari