Alte stiri

Nivelul colesterolului scade semnificativ la persoanele care consumă un grep în fiecare zi şi, în consecinţă, scade riscului bolilor de inimă.

Un grepfrut pe zi scade colesterolul

Cercetătorii de la Universitatea din Ierusalim au descoperit că nivelul colesterolului scade semnificativ la persoanele care consumă un grep în fiecare zi şi, în consecinţă, scade riscului bolilor de inimă.

La studiu au participat 57 de pacienţi care au suferit operaţie bypass şi care au fost împărţiţi în trei grupuri de tratament. Timp de 30 de zile, cei din primul grup au mâncat zilnic un grep roz, cei din al doilea grup, un grep alb, iar cei din al treilea grup nu au mâncat deloc acest fruct.

Pe perioada studiului, pacienţii nu au luat medicamente şi au servit trei mese obişnuite pe zi. La sfârşitul experimentului, la pacienţii care au mâncat atât fruct roz cât şi alb s-a constat o reducere semnificativă a nivelului de grăsime din sânge. Doctorii au precizat că la bolnavii din al treilea grup nu s-a observat nici o schimbare a nivelului de colesterol din sânge.

Totuşi, cercetătorii spun că grepul roz are mai mulţi antioxidanţi decât cel alb, dar beneficiile sunt aceleaşi. Astfel, fructul a intrat pe lista mondială a alimentelor care reduc bolile de inimă.

2006 - sursa stirii: Tel Aviv Daily

Despre sanatatea familiei, mai cititi:


Vezi alte stiri