Inapoi la lista de intrebari


Sunt insarcinata in 23 de saptamani si am varice foarte pronuntate dar aveam aceasta problema inca inainte de a ramane insarcinata.

Ma numesc Irina si am 23 de ani. Sunt casatorita de 2 ani si jumatate si eu impreuna cu sotul meu credem ca a venit momentul sa avem un bebelus. La varsta de 19 ani am ramas insarcinata. In timpul controlului si al chiuretajului respectiv s-a descoperit ca am un vagin septat si "doua utere". Ulterior am facut mai multe analize (histerosalpingografie, histeroscopie exploratorie si celioscopie exploratorie), diagnosticul final fiind uter didelf cu vagin dublu. Intrebarea este ce implicatii are aceasta malformatie aspra copilului si a mea ? Sper sa ma puteti ajuta cu mai multe explicatii pentru ca sunt destul de speriata si nu stiu ce sa fac.

Va multumesc ! Irina

**************************************************

Suferiti de o malformatie uterovaginala destul de rara care va poate predispune la infertilitate sau la o sarcina ectopica cu toate complicatiile care deriva din aceasta. Daca ramaneti insarcinata, ovulul fecundat se poate implanta intr-o pozitie necorespunzatoare si de aceea, sarcina trebuie foarte bine monitorizata si urmarita echografic de catre medicul dvs. ginecolog.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari